2002-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi szakán. 2002-2005 között a Pécsi Kísérletes Sebészeti intézetben dolgoztam allami ösztöndíjas Ph.D. hallgatóként, Prof. Dr. Rőth Erzsébet „Keringés pathologiai állapotok vizsgálata in vivo sebészi modelleken és klinkai beteganyagon” című Ph.D. programjában. Kutatási területem a portális hypertenzió szövődményeként kialakuló nyelőcső varixvérzés új, minimál invazív sebészi kezelési lehetőségeinek vizsgálata volt.

2003-2004 között a Ludwig Boltzmann ösztöndíjjal egy évet töltöttem el az ausztriai Linzben, az ottani sebészeti osztályon, ahol elsősorban laparoszkópos sebészettel foglalkoztam. 2007-ben szereztem Ph.D. fokozatot, az értekezés címe: „New minimal invasive therapeutic options in the management of acute and recurrent variceal bleeding”. 2010-ben sebészetből, 2012-ben érsebészetből szereztem szakvizsgát kiváló eredménnyel. 2006-tól a PTE Érsebészeti Klinikáján dolgozom jelenleg sebész, érsebész szakorvosként egyetemi adjunktusi beosztásban.

Szakterületek

Fő érdeklődési területem az endovaszkuláris és a hybrid artériás érsebészet, az aneurysma sebészet, továbbá a krónikus lábszárfekélyek és a diabéteszes láb korszerű kezelése. Ezek mellett visszérsebészettel, illetve a korszerű, ambulánsan kivitelezhető kisebb oldalági visszértágulatok és seprűvénák kozmetikai jellegű injekciós kezelésével is foglalkozom. Rendszeresen tartok előadásokat külföldi és magyar kongresszusokon, érsebész szakorvosoknak szervezett szinten tartó tanfolyamokon. Rendszeresen részt veszek a külföldi és magyar orvostanhallgatók elméleti és gyakorlati oktatásában, vizsgáztatásában magyar és angol nyelven.

Szakmai tagságok

  • Magyar Sebész társaság (MST)
  • Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság (MAÉT)
  • Magyar Haemorrheologiai Társaság (MHT)
  • Európai Érsebészeti Társaság (ESVS)