Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen Általános Orvosi Karán végezte, 2009-ben általános orvosként diplomázott. 2010-től 10 évig a PTE KK I.sz Belgyógyászati Klinikáján dolgozott, és szerzett átfogó tapasztalatokat a belgyógyászat minden területén. 2014-ben belgyógyászatból szakvizsgázott kiváló eredménnyel, majd az érdeklődési köre az idősellátás felé fordult, így 2016-ban geriátriai szakvizsgát is tett szintén kiváló eredménnyel. 2019-ben a palliatív képzésben vett részt, és a licenc vizsgát is megszerezte. 2020-tól a Dombóvári Szent Lukács Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa, és a PTE ÁOK Alapellátási Intézetében dolgozik palliatív orvosként, ahol tudományos és oktatói tevékenyéget is folytat.

Érdeklődési köre a komplex geriátriai és palliatív ellátás mellett a krónikus sebek ellátása, a megfelelő fájdalom kontroll és táplálásterápia, valamint a betegek testösszetételének a vizsgálata.

Rendszeresen tart előadásokat a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság, Magyar Belgyógyász Társaság, Magyar Sebkezelő Társaság konferenciáin, valamint a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület tudományos előadásain, továbbképzésein is részt vesz.

Rendszeresen részt vesz a külföldi és magyar hallgatók elméleti és gyakorlati oktatásában, vizsgáztatásában magyar és angol nyelven az Általános Orvostudományi Karon és az Egészségtudományi Karon.

Szakterületek

Az általános belgyógyászként eltöltött években is a teljes betegvizsgálat és komplex kezelés vezérelte, mely a geriátriai szakellátás keretében teljesedett ki. Geriáterként idős betegek vizsgálatát, kezelését végzi, mely során nem csak belgyógyászati betegségeket, de neurológiai, pszichiátriai betegségeket, sokszor gyógyszer mellékhatásokat is fel kell ismernie, és a beteg minden szervrendszerét vizsgálnia kell. Geriáterként sokszor találkozik mozgászavarral, krónikus sebekkel, krónikus fájdalmakkal, széklet-, vizeletürítési zavarokkal, szellemi leépüléssel, amely tünetek háttérben álló okokat haladéktalanul el kell kezdeni kezelni.

Idős korban az életminőség minél jobb szinten való megtartása szükséges, az esékenység, kiszolgáltatottság csökkentése rendkívül fontos feladat. Sokszor a számos gyógyszer okozta mellékhatás következtében válik a beteg bizonytalanná, mozgáskorlátozottá, aminek időbeni felismerésével a romló általános állapot megállítható, és bizonyos esetekben vissza is lehet fordítani.

Geriáterként ezt a holisztikus szemléletet követi, és a betegeket minden téren igyekszik kiszolgálni pl. segédeszköz, kötszer felírásával, gyógytorna elrendelésével, gyógyszeres terápia átértékelésével, módosításával.
Amennyiben a folyamat nem visszafordítható, akkor is a beteg szenvedéseinek enyhítését látja fő feladatának, melyet akár segédeszközzel, akár gyógytornával, akár a krónikus sebek megfelelő kezelésével, fájdalomcsillapító terápiával adhat meg betegei számára.

Szakmai tagságok

  • Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság