Milyen tünetekkel, panaszokkal, betegségekkel keresse fel rendelésemet?

Geriáterként azokat a 65 év feletti pácienseket várom, akiknek belgyógyászati jellegű panaszaik vannak, vagy számos egyéb betegséggel is rendelkeznek (pl. demencia, Parkinson kór, vagy stroke-on estek át.). Azokat a betegeket is várom, akik sok gyógyszert szednek, és nem tudnak tájékozódni sem ők, sem a hozzátartozóik a betegségek megértésében, kezelésében. Idős betegeknél a sok gyógyszer alkalmazása mellett gyakori, hogy a gyógyszerek egymás hatásait befolyásolják, gyengítik, vagy növelik. A sok betegséggel élő idős embereken a gyógyszerelés észszerű alkalmazásában tudok segíteni, ezért nem csak őket, hanem fiatalabb hozzátartozójukat is tanácsadással tudom segíteni, hogy bizonyos tünetek, értékek esetén mely gyógyszerek módosítása szükséges.

Várom azokat a pácienseket, akik magasvérnyomás beállítással küszködnek, cukorbetegek, cukorbetegség egyéb hatásait észlelik magukon, pl. égő, zsibbadó lábfájdalommal, diabeteses lábbal, fekélyes sebekkel élnek. Idős korban nagyon gyakori a különböző okból kialakuló lábdagadás, mely mellett könnyen kialakulnak fekélyek. Ha szükséges, az életminőség javításához, a beteg mozgásához, illetve mozgatásához segédeszközökkel tudom ellátni a betegeket, vagy javaslatot tudok adni háziorvosnak a felírásra. Ilyenek a különböző támasztó segédeszközök (pl. botok, mankók, járókeretek, rollátorok), vagy higiénés segédeszközök (pl. szoba WC, vagy WC magasítók). Amennyiben a beteg mozgatása nem megoldott, funkcionális inkontinencia eseteiben pelenka javaslattal tudom ellátni a betegeket. Felfekvés kialakulása, vagy olyan esetekben, amikor a beteg mozgatása nem lehetséges, gyógy-matracokkal, párnákkal tudjuk a betegek ápolását, a felfekvések megelőzését, vagy gyógyulását, elősegíteni. Amennyiben már idült seb, felfekvés, lábszárfekély, diabeteses fekély alakult ki, a legkorszerűbb sebkezelések alkalmazásával tudjuk a beteget gyógyítani, vagy a további szövődmények kialakulását elkerülni.

Belgyógyászként azonban a felnőttek minden korosztályát várom rendelésemen. Laboratóriumi eredmények értelmezésében, esetlegesen további vizsgálatok elvégzésének megtervezésében készséggel állok a betegek rendelkezésére.

Fogadok a rendelésen mentálisan / értelmileg károsodott betegeket is panaszaikkal. Ilyen esetben kérem, hogy mindig a beteg egy hozzátartozóval érkezzen, aki esetleg értékes információval tud szolgálni a betegről.

Kérem, hogy aki felkeresi rendelésemet, minden esetben hozza magával a korábbi dokumentációt, laboratóriumi eredményeit. Az alkalmazott gyógyszerek pontos listája a pontos dozírozással (pl. 2×50 mg) együtt szintén nagyon fontos, hiszen így tudunk esetlegesen megfelelő módosításokat tenni.