Mozgásterápia

A gyógytorna, gyógyító céllal alkalmazott mozgás, melynek célja egészségmegőrző, megelőző, gyógyító és helyreállító hatás gyakorlása az egyes szervek működésére és az egész szervezetre. Speciális alkalmazása miatt mással nem helyettesíthető vagy pótolható. Máshonnan megközelítve, a gyógytorna a mozgást használja eszközként a kívánt cél elérése érdekében. A definíció természetesen pontosan, tömörítve adja vissza a gyógytorna alapvető lényegét. 

Postoperatív gyógytorna: A műtéten már átesett pácienst megtanítjuk a stabil és a biztonságos mozgásokra, a rehabilitációs stádiumnak megfelelő terv szerint fokozatosan visszaállítjuk az érintett terület funkcióit.

Sportrehabilitáció: Magában foglalja a sportolás közben hirtelen bekövetkező sérülések (például: törés, rándulás, ficam) terápiáját, valamint a hosszú ideig, esetlegesen helytelenül végzett sportolás következményeinek (például: ízületi kopások) gyógyítását is. Mind a hobbi, mind a versenysportok területén történő sérülések kezelési alapjának tartjuk, hogy funkcionális szemléletű terápiát alkalmazzunk, ami annyit jelent, hogy a gyakorlatok és a módszerek elsődleges fő céljaként a megfelelő ízületi és komplex testi működés visszaállítása helyeződik előtérbe. Második fő szempont az újrasérülés kockázatának csökkentése megelőző gyakorlatokkal.

Az Ön szakembere : Klippel Vilmos, Kovács-Babocsay Bianka, Kovács Bettina Fruzsina, Perity Annamária

McKenzie terápia

A McKenzie-módszer elsősorban a gerincproblémák sikeres kezeléséről és a sérvműtét elkerüléséről ismert fizioterápiás kezelés. A McKenzie-módszer hivatalos neve: „Mechanikai Diagnózis és Terápia”, így nem meglepő, hogy maga a terápia egy nagyon alapos és speciális vizsgálattal kezdődik. A terapeuta kikérdezi a pácienst, megpróbálják megismerni a tünetek sajátosságait, kitérnek rá, hogy a panaszok mikortól és hogyan kezdődtek, lehet-e a hátterében valamilyen sérülés (baleset, műtét), a fájdalom mennyire állandó és intenzív, pontosan honnan ered, kisugárzik-e. A konzultációt egy mozgásvizsgálat is követi, ahol a terapeuta bizonyos mozdulatok elvégzésére kéri a pácienst. A mozgások során megfigyeli, hogy az egy-egy irányba történő elmozdulás hatására a panaszok erősödnek vagy javulnak, a fájdalom fokozódik vagy mérséklődik. A terápiát így teljesen személyre szabottan tudja összeállítani a szakember, hiszen attól függően, hogy milyen sajátosságokkal bír a fájdalom, mindenkinek más és más gyakorlatok lesznek jótékonyak vagy éppen károsak. A McKenzie gyógytorna során, a nyomás alatt lévő ideggyökök felszabadítására törekszünk, a fájdalom így megszüntethető, majd stabilizáljuk az állapotot.

Az Ön szakembere : Nagy Réka

Manuálterápia, lágyrésztechnikák

Központunkban több manuális és lágyrésztechnika is elérhető, amit kollegáink mozgásszervi panaszok csökkentésére és megszűntetésére alkalmaznak.

 • FDM-Typaldos manuálterápia
 • Trigger pont terápia
 • Mulligan manuálterápia
 • Dorn terápia és Breuss masszázs
 • Köpöly terápia

Az Ön szakembere : Klippel Vilmos, Kovács-Babocsay Bianka, Kovács Bettina Fruzsina, Perity Annamária, Nagy Réka

Viscerális terápia

A viscerális terápia a belső szervek egy speciális manuális terápiája. A zsigeri-hasi szervek, mint a máj, gyomor, belek, vesék, a hólyag és a kismedencei nemi szervek, szöveti kapcsolódásait vizsgálja és kezeli. Feltérképezi az esetleges feszüléseket, az összenövéseket, letapadásokat. A terápia során egyes belső szervek közvetlen közelében, vagy a tőlük távolabb eső területeken.

A szervek optimális élettani funkciója érdekében, a feszültségeket, összenövéseket és az esetleges letapadások helyszínét, finom manuális fogásokkal és erőbehatással oldjuk és segítjük. A feszültségek oldása hatással lehet a vázrendszerre, ezáltal javíthat a mozgásszervi panaszokon is. Javasolt továbbá, a műtéti heg okozta összetapadások oldására is.

Az Ön szakembere : Klippel Vilmos, Nagy Réka

Lökéshullám terápia

Az állandósult túlterhelés következményeként, könnyen kialakulhat ízületi gyulladás, különösen a sarok területén. Ezt, az úgynevezett sarkantyút, fájdalom esetén, leghatásosan lehet kezelés
lökéshullám terápiával. A lökéshullám terápia, egy modern és hatékony kezelési módszer. A kezelés során a kezelőfej
segítségével gyorsan terjedő hanghullámokat juttatunk a test fájdalmas területeibe. Ezzel a terápiás eljárással megszüntethetők a mozgatórendszert érintő az izmok és a csontrendszer, ínak,
ínszalagok, ízületi tokok fájdalmai. Hatékonyságát tekintve, egy-két kezelés után már lehet érezni az eredményességét. Ez a terápia a
panaszok tényleges okait szünteti meg, ezáltal visszanyerhető a könnyed és fájdalommentes mozgásszabadság és javul az életminőség.

A kezelés jellemzői:

 • nem invazív,
 • néhány perc a kezelési idő
 • átlagosan 2000 lökést adunk le
 • nagyon hatékony

Az Ön szakembere : Klippel Vilmos

Ultrahang

A gyógykezelést kiváló minőségű készülékkel végezzük. Azon a területen, ahol az ultrahang sugár áthalad, az összes sejt elkezd rezegni, a szövetben mikro-masszázs jön létre. Így a mechanikai energia termikus energiává alakul át, ami izomlazító, fájdalomcsillapító és értágító hatású.

Az ultrahang kezelés biológiai hatásai:

 • helyi keringési- és anyagcsere javítása,
 • a hőmérséklet növekedésével az értágító hatás fokozása,
 • a kiszivárgott folyadék felszívódásának elősegítése.
 • izomrelaxáció,
 • a fájdalom csökkentése,
 • az ödéma felszívódásának elősegítése.

Az Ön szakembere : Klippel Vilmos

Kinesio-tape

A kinesio-tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

Az Ön szakembere : Klippel Vilmos, Kovács-Babocsay Bianka, Nagy Réka, Kovács Bettina Fruzsina, Perity Annamária