Klippel Vilmos – Gyógytornász

2007-ben végeztem Pécsett. Szigetváron kezdtem dolgozni a mozgásszervi – és neurorehabilitációs osztályon majd 2010-ben az Egyesült Királyságba költöztem. Az Angliában eltöltött idő alatt David Longstaff magánrendelőjében szereztem tapasztalatokat mint gyógytornász.

Szakterületek:

Az FDM terápián kívül sport rehabilitációval, fascia tréninggel, prevenciós és funkcionális edzéssel foglalkozom, hiszen már sokan tudják, hogy gyógytornászhoz járni nem “ciki”, és a fájdalmat valamint az újra sérülést érdemes megelőzni egy olyan edzéssel, ahol a törzset stabilizáló izmokkal foglalkoznak. Fontosnak tartom azt, hogy a pácienseimnek a legjobb ellátást biztosítsam a lehető legszélesebb körben, ezért is dolgozom csapatban. Nemcsak a problémára fókuszálok, hanem az embert “egyben” kezelem, hiszen fontos meglátni az ok-okozati összefüggéseket, más szemszögből vizsgálni, és a gyógytornán belül a kezelési módszereket vegyesen használni a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Perity Annamária – Gyógytornász

PTE-EFK gyógytornász szakán végeztem 2003-ban. 12 éves koromtól kezdve versenyszerűen sportoltam: a nemzeti bajnokság I. illetve II. osztályában több évig röplabdáztam, így a sport és a mozgás a mindennapjaim részévé vált. Mindenképpen olyan hivatást szerettem volna választani, mellyel ezt az életformát tovább tudom folytatni. A diploma megszerzése után 15 évig dolgoztam a Szigetvári Városi Kórházban, ahol a szakma szinte minden területét megismertem, és gyakoroltam.

Célom, hogy megbecsült, köztiszteletnek örvendő gyógytornászként a legjobb tudásommal és elhivatott szakmai munkámmal járuljak hozzá a páciensek sikeres felépüléséhez. A páciensekkel való közös munka során arra törekszem, hogy a gyógyulás és regeneráció érdekében az optimális terápiás lehetőségeket dolgozzuk ki, és közösen haladjunk végig a célhoz vezető út állomásain.

Szakterületek:

Fő profilom jelenleg a gerincferdülés, Scheuermann, hanyagtartás kezelése Schroth valamint SEAS terápiával, melyet az Olasz Gerincgyógyászati Tudományos Intézet dolgozott ki. Továbbá foglalkozok egyéb mozgásszervi panaszok kezelésével FDM, Flossing, Kinesiotape, Köpöly és Terrier technikával, Triplex terápiával –gerincspecialista gyógytornász által kidolgozott komplex módszer  a derékfájás kezelésére. 

Nagy Réka – Gyógytornász, manuálterapeuta

1998-ban a PTE-EFK Zalaegerszegi Tagozatán végeztem a gyógytornász szakon.

2010-ben a PTE-ETK Egészségfejlesztő-wellnesterapeuta képzését, 2015-ben pedig a SOTE akkreditált Manuálterápia képzését végeztem el. Tanfolyamaim: McKenzie A, B, C, Terrier 1, 2, Neurodinamika, Köpöly terápia, Viscerál terápia, FDM 1, 2, 3, Függesztőrács terápia, Schroth terápia, Gerincjóga oktató

Szakterületek:

*feltöltés alatt

Kovács-Babocsay Bianka – Gyógytornász

2014-ben végeztem a PTE Egészségtudományi Karán gyógytornászként, majd 2016-tól a Fizioterápia Mesterképzés szakon folytattam tanulmányaimat.

Szakmai tevékenység Véleményem szerint a megfelelően megválasztott mozgásformával szinte minden állapoton és betegségen lehet pozitív hatást elérni. Nem lehet mindenre ugyanazt a skatulyát ráilleszteni, ezért mindig nyomozni kell, hogy megtaláljuk a probléma forrását, ami nem minden esetben ott van, ahol a panasz jelentkezik.

A tanulás örök, én is folyamatosan bővítem szakmai tudásom továbbképzéseken.

Szakterületek:

A komplex, aktív mozgásterápiát részesítem előnyben, fascia tréninggel, jógával karöltve. Saját tapasztalatból kiindulva pedig belemélyedtem a császármetszés utáni hegkezelés valamint szétnyílt hasizom gyógytornász szemléletű kezelésében. Ezek mellett Schroth terápiát és gerincspecifikus mászó foglalkozásokat tartok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Kovács Bettina Fruzsina – Gyógytornász

Szakmai szeretetem a gyermekek iránt már egyetemi éveim alatt megalapozódott, mely során óvodásokkal foglalkozhattam egy játékos gerinciskola program keretein belül. A csecsemőkkel való foglalkozás a munkám során vált a szívem másik csücskévé. Lenyűgöz az a szeretet, amit ők kifelé tudnak magukból sugározni! A gyermekek mellett, főként a mozgásszervi panaszok terápiája foglalkoztat, különösképp a gerinccel kapcsolatos problémák. A kezelések során szeretem a különböző manuális, lágyrész és aktív terápiák/ technikák ötvözetét alkalmazni! Nagy motivációm napról-napra fejlődni ebben a csodálatos szakmában és ezáltal minél több embert, gyermeket és csecsemőt a gyógyuláshoz és a teljességhez vezető úton segíteni. Munkám során fontosnak tartom az emberi lény egészét vizsgálni, holisztikusan szemlélni és ennek megfelelően a neki legkomplexebb terápiát alkalmazni. Úgy gondolom, hogy minden eredendő probléma okát fel kell deríteni, az összefüggéseket megérteni és hatékonyan, széleskörűen kezelni. Szeretettel és határtalan lelkesedéssel várok minden kisebbet és nagyobbat, bármilyen panaszról is legyen szó!

Szakterületek:

Gyermek gyógytorna, gyermek mozgásszervrendszert érintő problémák: traumák, sérülések, ortopédiai elváltozások (pl.: lúdtalp), mozgás/ egyensúly/ koordináció fejlesztés, hanyag testtartástörzsizom erősítés gerinc bántalmak, fájdalmak Baba FDM terápia, mozgásfejlesztés, hasfájós, székrekedős, sírós, nyugtalan, nehezen öltöztethető babák, aszimmetrikus/furcsa mozgásminták, kialakult kedvenc oldalmozgásfejlődésben késés, elmaradás, ferde fejtartás, kifliző testtartás Mozgásszervrendszert érintő gyógytorna: lágyrész, izom, ízület eredetű problémák, FDM terápia, Lágyrészmobilizációs technikák

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….