Kismama torna & kismama pilates

A várandósság alatt végzett rendszeres sport segíti a terhességi „tünetek” megelőzését és enyhítését.

A terhesség alatt testünk nagy átalakuláson megy keresztül, amely jelentős megterheléssel jár. Az emlők és a has megnövekedésével a súlypont áthelyeződik, a testtartás megváltozik. A relaxin hormonok felszabadulásával, melyek lehetővé teszik a szövetek tágulását, az ízületek lazábbá és sérülékenyebbé válnak. Ezért ebben az időszakban fontos, hogy a kismamák speciális edzésprogramot kapjanak. A terhesség ideje alatt végzett rendszeres testmozgás pozitívan hat az anyára és a babára egyaránt. Az eltolódott testsúlyközéppont következtében, a testtartás és a fiziológiás görbületek megváltoznak, emiatt gyakran jelentkeznek hát és deréktáji fájdalmak.

*Egyéni foglalkozásaink az ATLAS Gyógyközpontban, csoportos kismama tornáink, egy emelettel feljebb, a Pécs Pilates stúdióban érhetők el.

Az Ön szakembere : Kovács-Babocsay Bianka

Kinesio tape kismamáknak

A kinesio tape nagy segítséget jelenthet a várandósság alatt is. A tape használatával hatékonyan csökkenthetők és megelőzhetők a terhességgel járó kellemetlen tünetek, mellékhatások nélkül.

Terhesség alatt, segíthet a gerinc megtámasztásában, az SI-ízület tehermentesítésében, valamint a deréktáji fájdalmak csökkentésében. Jótékonyan hat a hasizom szeparáció kezelésében, esetleges hasi, vagy köldöksérv kialakulásában. Segítséget jelenthet továbbá, az ödémás végtagok kezelésében.

A szülést követően a kinesio tape felhelyezése, elősegítheti a rectus diastasis (szétnyílt hasizom) és a bőr regenerációját. Szülést követően jól alkalmazható deréktáji panaszok és a szoptatásból eredő háti fájdalmak csillapítására.

Az Ön szakembere : Kovács-Babocsay Bianka

Hegkezelés


A hegszövet arra hivatott, hogy stabilizáljon egy sérülés után. Ezért sok benne a kollagén, aminek magas a szakítószilárdsága, de ebből kifolyólag rugalmatlan. Az összenövések megelőzésére nagyon fontos a rendszeres, napi mozgás. Az összenövések másik prevenciós vagy akár terápiás lehetősége a hegkezelés. Egy non-invazív manuális technika, mellyel mobilizálódik és rugalmasabbá válik a heg, így nem köti gúzsba sem az ízületeid mozgását, sem a belső szervekét.

Megelőzhetsz vagy javíthatsz olyan problémákon, mint a krónikus fájdalom, székrekedés, inkontinencia, kismedencei szervek süllyedése, esetleges fogantatási problémák, vagy a belső szervek működési zavara.

Szakember segítségével már az első héttől kezdve elsajátíthatod azokat a feladatokat, mellyel segítheted az optimális gyógyulást. A 12. héttől pedig bátran lehet nagy erőkkel is kezelni a heget.

Ha a heged már “régi”, több éves, akkor sem késő elkezdeni vele foglalkozni, meg fogja hálálni.

Az Ön szakembere : Kovács-Babocsay BiankaIntimtorna

Az intimtorna a medencealapi izmokkal és záróizmokkal végzett mozgás, amely speciális gyakorlatokat és módszereket ötvöz. Elsősorban urológiai és proktológiai, valamint nőgyógyászati és andrológiai problémák megelőzésére vagy a panaszok csökkentése/megszüntetésére szolgál. Segíthet felkészülni a szülésre és könnyebb, gyorsabb felépülést nyújthat a szülés után.

Az Ön szakembere : Kovács-Babocsay Bianka