Klippel Vilmos gyógytornász vagyok, 2007-ben végeztem Pécsett. Szigetváron kezdtem dolgozni a mozgásszervi – és neurorehabilitációs osztályon majd 2010-ben az Egyesült Királyságba költöztem. Az Angliában eltöltött idő alatt David Longstaff magánrendelőjében szereztem tapasztalatokat mint gyógytornász. Miután 2013-ban hazaköltöztem Siklóson a Mozgásszervi Rehabilitációs osztályon vállaltam munkát. 2015-ben kezdtem dolgozni a ScoliCare-ben (ATLAS-ban). 2017-ben a Kozármisleny SE Handball Team gyógytornásza lettem.

Fő profilom a Typaldos féle fájdalomcsillapító FDM terápia valamint a gerincferdülés kezelése a Katharina Schroth féle háromdimenziós terápiával. A hegkezelés és a viscerális terápia növeli a kezelés eredményességét.

Szakterületek

Az FDM terápián kívül sport rehabilitációval, fascia tréninggel, prevenciós és funkcionális edzéssel foglalkozom, hiszen már sokan tudják, hogy gyógytornászhoz járni nem “ciki”, és a fájdalmat valamint az újra sérülést érdemes megelőzni egy olyan edzéssel, ahol a törzset stabilizáló izmokkal foglalkoznak. Fontosnak tartom azt, hogy a pácienseimnek a legjobb ellátást biztosítsam a lehető legszélesebb körben, ezért is dolgozom csapatban. Nemcsak a problémára fókuszálok, hanem az embert “egyben” kezelem, hiszen fontos meglátni az ok-okozati összefüggéseket, más szemszögből vizsgálni, és a gyógytornán belül a kezelési módszereket vegyesen használni a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.