Mentorprogram és Szakmai Esetmegbeszélés

Az Atlas Gyógyközpont és a Sport és lélek Sport-pszichoterápiás Egyesület együttműködésében Mentorprogramot hívunk életre a gyógytornászok munkájának segítésére.

A gyógytornászoknak kiemelkedő szerepük van a közösségek fizikális egészségének, mobilitásának és mindennapi egészséges mozgásban tartásában. A páciensek amikor szakemberhez fordulnak elvárják, hogy a legjobb ellátásban részesüljenek és a gyógytornász a legjobb tudása szerint járjon el, a figyelmét rá fordítsa. Egyre gyakrabban látjuk viszont azt, hogy a gyógytornászok körében a magánélet-munka egyensúly felborul és a szakemberek nem fektetnek elég hangsúlyt a mentális egészségükre, pedig azoknak a szakembereknek akik mélyreható változásokat tudnak hozni pácienseik életébe elengedhetetlen, hogy érzelmi és fizikai jólétüket egyaránt megőrizzék.

A program több elemből/programból áll össze annak érdekében, hogy segítsük a szakembereket saját mentális egészségük megőrzésében, a páciensekkel és kollégáikkal való közös munkában és a kiégés megelőzésében.
A szakember önismerete és a tudatossági szintjének emelése elengedhetetlen ahhoz, hogy jól tudjon segíteni a hozzá fordulóknak.

Esetmegbeszélő csoport


Minden segítő szakmában dolgozónak volt már olyan esete, amely nehezebbnek bizonyult az átlagnál. Főleg a pályakezdő, szakmába visszatérő vagy egyedül dolgozó gyógytornászok érezhetik elveszettnek magukat, bizonytalannak egy-egy eset kapcsán. Célunk, hogy egy biztonságos, zárt környezetben tudjunk kérdéseket feltenni, egymásnak segítséget adni, mindenki a saját “gyógytornász szemüvegén” keresztül hozzáadni a tudását és ezzel segíteni az eset megoldását.

Tematika

A csoport célja, hogy segítse a nehezebb esetek “kibogozását”, egymást szakmailag támogatva.

A résztvevők saját eseteiket , dilemmáikat hozzák a csoportba.

A csoportos esetfeldolgozások és megbeszélések során a résztvevők a csoportvezetőktől és a résztvevőktől egyaránt olyan szakmai támpontokat, irányokat, módszereket kapnak, ami segíti az adott dilemma feloldását és szakmai fejlődésüket.
Az esetmegbeszéléseken túl lehetőség van konkrét szakmai- és pszichológiai témák feldolgozására (pl. konfliktuskezelés a pácienssel) is. Minden alkalommal az előre elküldött esetekből választunk ki három hasonló esetet és az abban a szakterületben jártas, tapasztalt gyógytornász kollegát hívjuk segítségül.

A csoportos esetmegbeszélésen kívül lehetőség van egyéni esetmegbeszélésre is igény szerint.

Miért gyere el a csoportba?

Mert egyre nagyobb a nyomás rajtunk! Megfelelni minden téren, eligazodni a sok tanfolyam között, a bonyolultabb eseteket egyedül, szakmai segítség nélkül nem mindig egyszerű segíteni.

Az Esetmegbeszélő csoportban olyan biztonságos teret teremtünk ahol a te nehezebb, bonyolultabb esetedre tudunk fókuszálni, ahol meghallgatnak és szakmailag támogatnak. A csoport “ereje” és erőssége, hogy egymás nehézségeiből is tudunk merítkezni, olyan felismerések születhetnek amik segítenek átlendülni az elakadáson.

A meghatározott időkeretben, kettős csoportvezetéssel ( 2 gyógytornász) történő esetfeldolgozás zárt csoportban történik. Az események a résztvevőknek visszanézhetőek.

Események:

Esetmegbeszélő csoport

Helyszín: Online, Zoom felületen

Csoport napok: minden hónap első hétfője

Csoportvezető: Gyarmati Dalma gyógytornász és egy vendég szakember

Foglalkozás ára: 2500 Ft/alkalom

Jelentkezés: az alábbi űrlapon:


Esetfeldolgozó csoport

Helyszín: online esemény, Zoom felületen

Csoport napok: Január 30, Február 20, Március 27, Április 24, Május 15, Június 12

MInden alkalommal a foglalkozás 16:00-19:00 között lesz megtartva

Csoportvezető: Mangel Berény klinikai szakpszichológus, Coach

Foglalkozás ára: 23.500 Ft/alkalom

Jelentkezés: emailben az info@atlasgyogykozpont.hu címen VAGY az alábbi űrlapon: