Mentorprogram

Az Atlas Gyógyközpont és a Sport és lélek Sport-pszichoterápiás Egyesület együttműködésében Mentorprogramot hívunk életre a gyógytornászok munkájának segítésére.

A gyógytornászoknak kiemelkedő szerepük van a közösségek fizikális egészségének, mobilitásának és mindennapi egészséges mozgásban tartásában. A páciensek amikor szakemberhez fordulnak elvárják, hogy a legjobb ellátásban részesüljenek és a gyógytornász a legjobb tudása szerint járjon el, a figyelmét rá fordítsa. Egyre gyakrabban látjuk viszont azt, hogy a gyógytornászok körében a magánélet-munka egyensúly felborul és a szakemberek nem fektetnek elég hangsúlyt a mentális egészségükre, pedig azoknak a szakembereknek akik mélyreható változásokat tudnak hozni pácienseik életébe elengedhetetlen, hogy érzelmi és fizikai jólétüket egyaránt megőrizzék.

A program több elemből/programból áll össze annak érdekében, hogy segítsük a szakembereket saját mentális egészségük megőrzésében, a páciensekkel és kollégáikkal való közös munkában és a kiégés megelőzésében.
A szakember önismerete és a tudatossági szintjének emelése elengedhetetlen ahhoz, hogy jól tudjon segíteni a hozzá fordulóknak.

Esetfeldolgozó csoport


Minden segítő szakmában dolgozónak volt már olyan esete, amely nehezebbnek bizonyult az átlagnál. Ilyenkor általában erős érzelmi reakciót tapasztalunk a sportolóval kapcsolatban (pl. görcsbe szorul a gyomrunk aznap, amikor tudjuk, hogy vele fogunk találkozni, vagy esetleg dühöt vagy bűntudatot érzünk vele kapcsolatban). Az érzelmi érintettség miatt jobban bevonódunk. Ez teljesen természetes folyamat, hiszen amikor emberekkel dolgozunk, akkor teljes
személyiségünkkel részt veszünk a kapcsolatban. A túlzott bevonódás viszont azt eredményezi, hogy kevésbé tudjuk objektíven, a szakember szemüvegén keresztül látni az esetet.

Tematika

A csoport célja, hogy az érzelmi elakadás feloldódjon, lekerüljön a teher, ami akadályozza a hatékony szakmai munkavégzést.

A résztvevők saját folyamataikat, saját szakmai- és emberi dilemmáikat hozzák a csoportba.

A csoportos esetfeldolgozások és megbeszélések során a résztvevők a
csoportvezetőktől és a résztvevőktől egyaránt olyan szakmai támpontokat, irányokat, módszereket kapnak, ami segíti az adott dilemma feloldását és szakmai fejlődésüket.
Az esetfeldolgozásokon túl lehetőség van konkrét szakmai- és pszichológiai témák eldolgozására (pl. konfliktuskezelés a pácienssel) is.

Miért gyere el a csoportba?

Mert egyre nagyobb a n nyomás rajtunk! Megfelelni minden téren, sok energiát teszel bele a munkádba és néha a páciensek mégsem értékelik, mert néha nem tudod meddig tart a felelősséged emberként-szakemberként egy folyamatban? Néha nehéz a kommunikáció a kollégákkal, orvosokkal.

Az Esetfeldolgozó csoportokban olyan biztonságos teret teremtünk ahol a te problémádra tudunk fókuszálni, ahol meghallgatnak és támogatnak. A csoport “ereje” és erőssége, hogy egymás nehézségeiből is tudunk merítkezni, olyan felismerések születhetnek amik segítenek átlendülni az elakadáson.

A meghatározott idői és módszertani keretek között, kettős csoportvezetéssel (pszichológus+gyógytornász) történő esetfeldolgozás zárt csoportban (min.6-max.12 fő) történik.

Események:

Esetfeldolgozó csoport ( sportolókkal foglalkozó gyógytornászoknak)

Helyszín: Atlas Orvosi és Gyógytorna Központ, Pécs,Szabó József u.2

Csoport napok: Január 23, Február 13, Március 21, Április 17, Május 8, Június 5

MInden alkalommal a foglalkozás 16:00-19:00 között lesz megtartva személyes jelenlét

Csoportvezető: Pálvölgyi Ágnes pszichológus, sport szakpszichológus, MBCT terapeuta, integratív hipnoterapeuta

Foglalkozás ára: 23.500 Ft/alkalom

Jelentkezés: emailben az info@atlasgyogykozpont.hu címen VAGY az alábbi űrlapon:


Esetfeldolgozó csoport

Helyszín: online esemény, Zoom felületen

Csoport napok: Január 30, Február 20, Március 27, Április 24, Május 15, Június 12

MInden alkalommal a foglalkozás 16:00-19:00 között lesz megtartva

Csoportvezető: Mangel Berény klinikai szakpszichológus, Coach

Foglalkozás ára: 23.500 Ft/alkalom

Jelentkezés: emailben az info@atlasgyogykozpont.hu címen VAGY az alábbi űrlapon: