+36 30 155 9915

Pilates

#pecs-pilates  #legjobb-pilates

Az MK Pilates alapelve a gyakorlatok szintjének helyes megválasztásán alapul, ahol elsődlegesen a mai életmód okozta, sokszor megbúvó problémák korrigálása a cél.

Császár Borbála

Császár Borbála

Ezért tudunk szélesebb korosztály számára megfelelő pilates órákat tartani:

– Érettségi szintől függően 8-11 éves kortól

– Várandósság alatt és szülést követően (hasizom regenerálás)

– 50 év felettieknek- Férfiaknak edzettségi szinttől és kortól független

– Mozgást újrakezdőknek rehabilitációs időszakban vagy azt követően- Sportolóknak (egyoldalú terhelés ellensúlyozására)

A pilates – órákról röviden

Talaj Pilates órák:
-Kezdő pilates óra
-Középhaladó-haladó pilates óra
-Senior pilates óra 50 év felettieknek
-Gyerek pilates óra
-Springboard pilates óra
-Pilates csoportos /kiseszközös pilates óra

Gépes Pilates órák:
-Studio pilates óra/ 2-3 fő
-Prenatal pilates óra ( terhesség alatt)
-Egyéni pilates óra
-Szülés utáni hasizom regeneráció

Császár Borbála, Pilates oktató

Egyeztessen időpontot szakembereinkkel, vegyen részt tanfolyamainkon és képzéseinken!

Szakmai profil

Császár Borbála vagyok, pilates oktató és táncművész. A sport és a mozgás gyermekkorom óta szerves része mindennapjaimnak. Táncos múltam révén megtapasztalhattam, hogy a testünket nem lehet következmények nélkül kizsigerelni. A különböző gerinctáji és ízületi fájdalmak engem is hamar utolértek, így találtam rá a pilatesre. A módszer által egy olyan új szemléletet ismerhettem meg, melyben a tudatosság és a testi érzetekre való odafigyelés előtérbe került. A pilates módszer rendszeres gyakorlásával elsajátítottam a helyes mozgásminták kivitelezését a megfelelő gerinctartást.

Edzőként a vezetett mozgássorozatok mellett nagy hangsúlyt fektetek a légzés technikára, valamint az elme lecsendesítésére. Elsődleges feladatomnak tekintem, hogy a tudatos testedzést a mindennapok részévé tegyem, és minél több embernek segítsek megismerni a pilates módszert a testi-lelki egyensúly megteremtése érdekében.

A pilatesről és az órákról röviden

A technikát Joseph Hubertus Pilates fejlesztette ki, elsősorban hát- és gerincpanaszok, valamint ízületi betegségek kezelésére. A módszer lényege a tudatos testhasználat. Legfontosabb tényező a központosítás és az erőközpont bekapcsolása. Ez olyan mélyizmok (haránt hasizom és a medencefenék izmai) használatát jelenti, melyek bizonyítottan felelősek a derék és a medence stabilizálásáért. A pilates rendszeres gyakorlásával megnő az izmok és az ízületek állóképessége, csökken a sérülékenység. A módszert gyakorlását nemtől és életkortól függetlenül bárki, bármikor elkezdheti.

Csoportos óra:
A csoportban legfeljebb 6-7 fővel dolgozom együtt, hogy mindenkire kellő figyelmet tudjak fordítani. A gyakorlatok kivitelezése közben különös figyelmet fordítunk a tudatos légzésre. A csoportos órákat elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretnek társaságban mozogni, és nincs olyan mozgásszervi betegségük, amely speciális edzésmódszert kívánna.

Kiscsoportos óra:
A kiscsoportos óra előnye, hogy az időpont hozzátok igazodik. Elsősorban olyanoknak ajánlom, akik szívesebben sportolnak ismerősökkel, családtagokkal, vagy barátokkal. A kiscsoportos edzés keretén belül lehetőségünk van bensőségesebb, bizalmasabb hangulatot teremteni.
Ez az óra típus alkalmas lehet hasonló panaszokkal rendelkezők részére is, vagy akár, szülés után kismamák számára. Ebben az esetben fókuszáltan tudok figyelni az adott problémára, és garantálhatom, hogy a lehető leghatékonyabb gyakorlatokat kapjátok a talaj repertoárból.
Így ha van ismerősöd akivel szívesen edzenél együtt, válaszd ezt az edzés típust és kreálj magadnak saját kiscsoportot!

Egyéni gépes pilates óra:
A személyi edzés lehetőséget ad, hogy az összes figyelmem a páciensre összpontosítsam. Az egyéni, személyre szabott edzésprogrammal, gyors és hatékony eredményeket tudunk elérni. A közös munka megkezdése előtt minden esetben megbeszéljük a célokat esetleges panaszokat, betegségeket. Amennyiben szükséges, kikérem szakorvos vagy gyógytornász véleményét, hogy megtaláljuk a leghatásosabb megoldást az adott problémára.

Az órák 55 percesek. Ajánlott a kényelmes ruházat, amiben szabadon tudsz mozogni és jól érzed magad! Pilatesen nem használunk edzőcipőt, így kérlek minden alkalommal hozz magaddal tiszta zoknit az órára!

Órarend:

Aktuális részletek az ATLAS – Pilates csoport oldalán!

Kapcsolat:

+36 70 317 8851

ATLAS – Pilates csoport

Látogasson el tanfolyamainkra és workshopjainkra!

Gyógyközpontunk rendszeresen szervez tematikus workshopokat és tanfolyamokat szakemberek, laikus érdeklődők és támogató családtagok számára. Tekintse át képzési ajánlatunkat, és találkozzunk az ATLAS Orvosi és Gyógytorna Központban!

Kapcsolat

E-mail cím

info kukac atlasgyogykozpont pont hu

Cím

7627 Pécs
Szabó József utca 2. fsz. 1.

Foglajon időpontot kezeléseinkre!

Kérdezzen Tőlünk!

Adatkezelési tájékoztató

Legyen tájékozott! Iratkozzon fel hírleveleinkre!

Kezeléseink a karantén időszaka alatt is elérhetők!

Hetente tájékoztatjuk új eseményeinkről, gyógykezelésekről. Nem küldünk spam-et, bővebb info: https://atlasgyogykozpont.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

COVID INFO - NYITVA VAGYUNK!