Gyarmati Dalma

Pszichológiailag informált fizioterapeuta, az Atlas Orvosi és Gyógytorna Központ tulajdonosa.

Végzettségem szerint gyógytornász, 2007-ben szereztem meg a diplomámat. Azóta posztgraduális szinten folytattam tanulmányaimat. 4 fiam van, az ATLAS vezetője, tulajdonosa vagyok. Tapasztalatom van a szakmai, az anyai, a vezetői lét nehézségeiben, jelenleg egy pszichoterápiás módszert tanulok.

Mint szakember azt vallom, hogy a fájdalom nem minden esetben szöveti eredetű, ha csak azt akarjuk gyógyítani az olyan lenne mintha a pszichológusoknak az agyat kellene kivenni a páciens fejéből és azt kezelni. A gyógytornászok mentálhigiénés kapuőrök, ezért misszióm a pszichológia szemleletének és módszereinek népszerűbbé tétele a fizioterapeuták körében.

Emberek vagyunk, emberekkel dolgozunk, hatással vagyunk egymásra. Ezért tartom kiemelkedően fontosnak a mentális jólétünk, hiszem, hogy a segítő szakemberek csak akkor tudnak biztonságos teret biztosítani, jól segíteni ha maguk is jól vannak. Ezért is indítottam útjára a FizioMentor Közösséget ahol a kiégésre, a mentális egészségre szeretném felhívni a figyelmet.

Munkamódszerem az együttműködés – minden embernek vannak korlátai és gyengeségei, valamint erősségei és lehetőségei. Az Elköteleződés és Elfogadás Terápia módszerét használva dolgozom szakemberekkel, segítem őket a szakmai és személyes elakadásokban, az újrakezdésben.

Postgraduális képzések:

McKenzie Method A,B,C

Skoliosespezifische Bouldertherapie nach dem Potsdamer Modell

ACT in the clinic (Elfogadás És Elköteleődés Terápia a fizioterápiában)

CBT Konzultáns (folyamatban)

Applying Health Coaching in Patient Care (folyamatban)

Projektek:

FizioMentor

Anyautam Projekt

Scolitorna

Gerincspecifikus Mászóterápia

Dr Bogyó Csaba – ortopéd szakorvos, az Atlas Orvosi és Gyógytorna Központ tulajdonosa.