Felnőtt és gyermek ortopédia

Pécsi ortopédiai magánrendelésünkön Dr. Bogyó Csaba ortopéd szakorvos azon dolgozik, hogy a különböző mozgásszervi betegségek miatt kialakult akut és krónikus fájdalmai mielőbb megszűnjenek és Ön visszatérhessen a fájdalommentes életbe és élvezhesse a korlátok nélküli mozgás és a sport adta örömöket.

Gerincproblémákhoz vezethet a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, vagy akár a fokozott fizikai megterhelés. Hazánkban a leggyakoribb mozgásszervi problémák közé tartoznak a derék illetve a nyaki szakasz fájdalmai. Ennek oka a legtöbb esetben a csigolyák közti kisízületek túlterhelése, porckorong kiboltosulás. Az ehhez társuló panaszok megfelelő kivizsgálást követően gyógytornász által is igen eredményesen kezelhetőek (gyógytorna, fizikoterápia, manuálterápia). Központunkban mind a felnőttkori degeneratív, mind a gyermekkori, veleszületett gerinc betegségeket, gerincdeformitásokat (scoliosis, Scheuermann betegség, hanyagtartás, kyphosis, stb.) sikeresen kezeljük.

Az Ön szakembere : Dr. Bogyó Csaba

Gyermekneurológia

A gyermekeknél is előfordulhat sok olyan panasz, tünet amely mögött neurológiai eredetű probléma állhat.

A csecsemőknél fontos azon idegrendszeri sérülések felismerése ami kapcsolatban lehet terhesség alatti, szülés közbeni vagy koraszülöttség miatti eseménnyel. Ezek a gyermek későbbi életkorában mozgás-vagy beszédfejlődési zavar, magatartásbeli problémák, hiperaktivitás, figyelemzavar vagy fejfájós, ájulásos rosszullétek okozója lehet. Ezen zavarok hatékony kezeléséhez elengedhetetlen a neurológiai elváltozások vizsgálata amelyben Dr. Till Ágnes tud Önnek segíteni.

Az Ön szakembere : Dr. Till Ágnes