Uherkovich Orsolya konduktor, gyógypedagógus és TSMT terapeuta vagyok. 2003-ban végeztem a Pető intézetben, majd egy alapítványi iskolában dolgoztam konduktorként. 2006-tól 7 gyermekem született, az otthon töltött időt szakmai tovább fejlődésre is felhasználtam. Gyógypedagógusi, és neveléstudományi diplomát szereztem, illetve elvégeztem a PTE Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskolát. Disszertációm elkészítése még folyamatban van.

A saját gyerekeimnél és sok más gyereknél is azt tapasztaltam, hogy egyre gyakoribb az eltérő fejlődésmenet, aminek komoly hatása van a gyerekek, családok életére, és a gyerekek iskolai beválásra. A saját gyerekeim közül eggyel három éven keresztül TSMT-t végeztünk, nagyon jó eredménnyel. A pozitív személyes tapasztalat folytán kezdtem el érdeklődni mélyebben is a TSMT terápia iránt, és vált meggyőződésemmé, hogy sok kisgyereken és családon tudnék ezzel a módszerrel segíteni.

Immár képzett TSMT terapeutaként állok a gyerekek és családok rendelkezésére az ATLAS Gyógyközpontban.

A LongiKidről röviden

A Longitudinális Komplex Vizsgálat (LongiKid) 3 hónapos kortól 11 éves korig alkalmazható vizsgálati módszer, mely az egyes életkorokban elvárható mozgásos, kognitív, nyelvi teljesítményt, valamint az idegrendszer érettségét elemzi 280 megfigyelési szempont alapján. Kiegészítő vizsgálatai alkalmasak egyszerű szemészeti, audiológiai szűrésekre; része izomtónus-vizsgálat is.

Az eredményeket egy informatikai alapú tünetészlelő programban rögzíti a vizsgáló, mely elvégzi az értékelést, és rámutat a hiányosságokra, valamint az eltérések mértékére. Saját eszközrendszerrel rendelkezik.

Ajánlott irodalom: Lengyel Rita-Lakatos Katalin munkája