+36 30 155 9915 info@atlasgyogykozpont.hu

Varró Tina

Gyógytornász, Manuálterapeuta

Varró Tina

Varró Tina

Szakmai profil

Gyógytornász diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg, ezután tanulmányaimat az Általános Orvostudományi Kar által akkreditált Manuálterapeuta képzésen folytattam, ahol 2019-ben kaptam meg másoddiplomámat. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Fizioterápia Msc képzésére járok. Büszkén sorolom korábbi munkahelyeim közé a Magyar Futball Akadémiát, a BVSC műugró szakosztályát, a III. kerületi TVE labdarúgó és női vízilabda szakosztályát – mellettük számtalan sportolóval dolgozhattam együtt magánrendelésem során, főleg labdarúgókkal, teniszezőkkel, kajakozókkal, különböző küzdősportot űzőkkel (judo, thai-box), kézilabdázókkal foglalkoztam.

Munkám során fontosnak tartom a komplex szemléletű kezelést, a pontos és precíz betegvizsgálatot, így a probléma gyökerének megtalálását, ezért a lehető legtöbb speciális, innovatív módszert igyekszem megismerni és azokat ötvözve használni a terápiám során.

Mi az, amit mindenki megkap nálam?

A maximális figyelmet és alaposságot. A hozzám érkezőknek soha nem „engedem el a kezét” – addig megyünk, ameddig meg nem találjuk a megoldást, akkor is, ha az adott problémához más szakemberek bevonása is szükséges. Szeretem a kihívásokat és az a célom, hogy tőlem mindenki elégedetten és gyógyultan távozhasson!

Tevékenységeim

gyógytorna: Akár műtét utáni rehabilitációról van szó, akár valamilyen ortopédiai problémáról, a gyógytorna a megfelelő funkció visszaállításának és a fájdalom csillapításának az alappillére. Foglalkozásaim során számtalan speciális terápiás módszert ötvözök, melynek segítségével igazán gyors megoldást érhetünk el! A gyógytornát mindig a manuálterápiával kombinálva használom.

manuálterpáia: Egyre többet használt szó, amely még mindig nem közérthető. A legfontosabb, hogy nem egyenlő a csontkovácsolással! A kezelések során a lágyrészek lazításával, izmok kezelésével indulunk, de szükség esetén az ízületek mobilizációja sem maradhat ki. sportrehabilitáció: A sportolók sérülése után a sportba való visszaintegrálásuk bonyolultabb folyamat, hiszen más típusú terhelésre kell őket felkészítenünk, mint az átlagos leterheltségű pácienseket. Sportspecifikus mozgások, egyensúly fejlesztése, erő-állóképesség, és természetesen a visszasérülések esélyének minimalizálása mind a kezelések részét képezi. Szerencsésnek mondhatom magam, mert néhány Olimpiai arany megfordult már a kezem között, sportolóként is fordulj hozzám bizalommal! sportprevenció: Profi sportolóként a sérülések megelőzése az egyik legfontosabb tényező, hiszen a mérkőzésekből/versenyből való kiesés jelentősen csökkenti a teljesítményt hosszú távon is. Alapos állapotfelmérés után (testtartás analízis, mobilitási és erőtesztek) olyan egyénre szabott, a mindennapokba beépíthető prevenciós programot állítok össze, melynek segítségével a sérülések esélye minimalizálható.

Csoportos óráim

(P)rehabilitációs pilates: Derékfájással küzdessz éppen? Gyakran előfordult már, hogy valamilyen gerincprobémád felütötte a fejét? Akkor ezt az óratípust Neked találták ki! Az órák során nagy hangsúlyt fektetünk a helyes izomműködés megtanulására, az izmok aktiválására, gerincünk megfelelő használatára, mobilizálásra és erősítésre úgy, hogy gerinced elváltozásait és panaszaidat figyelembe vesszük. Ha éppen aktuális problémád van, érdemes az órákat egyéni manuálterápiás kezelésekkel kiegészíteni az igazán gyors eredményesség érdekében.

(P)rehabilitációs funkcionális edzés: TRX, kettlebell, saját testsúlyos gyakorlatok és rehabiltiáció? Igen! A törzsstabilitás szerepe hobbi- és profi sportolóként sem elhanyagolható tényező: a sérülések megelőzése mellett teljesítményfokozó hatása is van, hiszen a stabil törzs alapvetése a megfelelő dinamikájú végtagmozgásoknak. Az órák tartalmaznak olyan mobilizációs elemeket is, melyek a megfelelő ízületi funkció fenntartásához elengedhetetlenek. Ha már megtörtént a baj, a rehabilitációs program kiegészítéseként kiválóan működik ez az óratípus, hiszen a helyes mozgásminta kialakításában is segít, és minden gyakorlathoz tudunk olyan könnyítést adni, amely tehermentesíti a sérült területet. Megelőzésként is kiváló, hiszen a törzsstabilitást javító és funkcionális erősítő gyakorlatok a prevenciós edzések alapjait képezik. Az edzés tartalmaz mobilizáló és nyújtó blokkot is, melynek során a megfelelő ízületi mozgásterjedelmet és az izmok nyújthatóságát javítjuk.

Senior TRX: Szívesen kipróbálnád ezt a mozgásformát, de úgy érzed, hogy a csoportos órák túl nehezek és pörgősek, és persze nem feltétlenül ízületkímélőek? Gyógytornász által fokozatosan felépített mozgásprogramunk úgy lett összeállítva, hogy teljesen kezdők számára is biztonságos edzési lehetőséget biztosítson! A TRX sajátossága, hogy a pozíciótól függően a gyakorlatok könnyíthetőek és nehezíthetőek, így abszolút egyéni állapotra szabható a mozgásprogram. Az óratípus kiváló hatással van a keringésre, az állóképességre, a testösszetételre, az ízületi mozgékonyságra és az anyagcserére!

Látogasson el tanfolyamainkra és workshopjainkra!

Gyógyközpontunk rendszeresen szervez tematikus workshopokat és tanfolyamokat szakemberek, laikus érdeklődők és támogató családtagok számára. Tekintse át képzési ajánlatunkat, és találkozzunk az ATLAS Orvosi és Gyógytorna Központban!

Kapcsolat

E-mail cím

info kukac atlasgyogykozpont pont hu

Cím

7627 Pécs
Szabó József utca 2. fsz. 1.

Foglaljon időpontot kezeléseinkre!

Kérdezzen Tőlünk!

Adatkezelési tájékoztató

Legyen tájékozott! Iratkozzon fel hírleveleinkre!

Kezeléseink a karantén időszaka alatt is elérhetők!

Hetente tájékoztatjuk új eseményeinkről, gyógykezelésekről. Nem küldünk spam-et, bővebb info: https://atlasgyogykozpont.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

COVID INFO - NYITVA VAGYUNK!

close

Covid infó -

Nyitva vagyunk!

Kezeléseink, terápiáink, szolgáltatásaink a karantén időszak alatt is elérhetők!